18 oktober 2020
64 dagar kvar

Tävlingsinformation

Höstmilen är ett terränglöpningslopp som avgörs på stigarna mellan Sörsjön och Lillsjön, utanför Åby norr om Norrköping. Vårt mål är att bjuda på en utmanande bana i naturskön terräng och en trevlig upplevelse för alla deltagare. Utöver den långa banan på 10.6 km kan du välja att springa 5.2 km eller, om du är lite yngre, 2.3 km eller 1.5 km. 2020 avgörs tävlingen söndagen den 18 oktober.

 

Klasser

Distans Klasser Start Ord. avgift
10.6 km

Höstmilen

M11 (Män/Pojkar)
K11 (Kvinno/Flickor)
Ö11 (Ej tidtagning)
11:30 Sörsjön 300 kr
5.2 km

Höstfemman

M5 (Män/Pojkar)
K5 (Kvinnor/Flickor)
V5 (vandring/stavgång utan tid)
11:15 Jursla 250 kr
2.3 km

Lilla Höstmilen

P13 (pojkar födda 07-08)
F13 (flickor födda 07-08)P11 (pojkar födda 09-10)
F11 (flickor födda 09-10)
10:50 Jursla

 

10:40 Jursla

100 kr
1.5 km

Lilla Höstmilen

P9 (pojkar födda 11-)
F9 (flickor födda 11-)
10:30 Jursla 100 kr

 

Platser & bansträckningar

Höstmilen

Höstmilen 10.6 km, Sörsjön – Lillsjön

Start
Vid Sörsjöns Friluftsgård.
Vägvisning
Från väg 55/56, 12 km norr om Norrköping.
Mål
Vid Lillsjön, Jursla/Åby, 10 km norr om Norrköping.
Busstransport
Till starten från Jurslaskolan. Bussarna avgår mellan kl. 09.30 och 10.35. Ingen buss efter tävlingen. OBS! Bussbiljetter bokas kostnadsfritt när du gör din anmälan!
Parkera
I Jursla och utnyttja bussen. Det är ont om parkeringsplatser vid Sörsjön
Överdragskläder
Vi delar ut påsar vid starten vid Sörsjön där du kan packa dina överdragskläder och lämna vid plats uppmärkt med ditt startnummer. Påsen hämtar du sen vid målet vid Lillsjön direkt efter din målgång.
Hederspriser
Till de fem främsta damerna och herrarna i M11 och K11.
Banrekord
I M11 eller K11 belönas med 2 000 kr.
Prisutdelning
Kl. 12:45
Banbeskrivning
Starten går vid Sörsjöns parkering och banan inleds med några få meter asfalt innan grusvägen tar vid. Grusvägen slingrar sig nedför snabblöpta backar och utmed vackra små sjöar. När du har följt halvvägs utmed Ågelsjöns västra strand och avverkat den första halvan av banan kommer du till vätskekontrollen. Passa på att friska upp dig med lite dricka för nu lämnas den lättlöpta grusvägen och strax därpå når du banans tveklöst tuffaste backe. Efter backen följer utmanande skogsstig med omväxlande kupering och underlag. Du passerar vackra berghällar och några stråk som kan vara lite lerigare beroende på höstvädret innan du når elljusspåret och upploppet.

Infokarta Höstfemman

Höstfemman 5.2 km

Start & mål
Vid Lillsjön, Jursla.
Vägvisning
Från väg 55/56, 12 km norr om Norrköping.
Parkera
I Jursla.
Hederspriser
Till de tre främsta i varje klass (K5, M5).
Prisutdelning
Kl. 12:45
Banbeskrivning
Höstfemman startar vid Lillsjön, på samma plats som de kortare banorna och inleds på vårt elljusspår. Banan går helt och hållet på vältrampade stigar med ett underlag som blandas av grus, gräs och berghällar. Dessutom bjuder banan på ett par utmanande backar innan den kommer tillbaka till elljusspåret och närmar sig upploppet.

Lilla Höstmilen, ungdomsklasserna

Start & mål
Vid Lillsjön, Jursla.
Vägvisning
Från väg 55/56, 12 km norr om Norrköping.
Parkera
I Jursla.
Hederspriser
Till de tre främsta i varje klass (F9, F11, F13, P9, P11, P13).
Skolkampen
Vinn övernattning i Lillsjöstugan tillsammans med din klass. Se nedan!
Prisutdelning
Kl. 11:15
Banbeskrivning
Både 1,5km- och 2,3-banan avgörs på vårt elljusspår runt Lillsjön. 1,5km-banan springer en avkortad slinga som rundar sjön, medan 2,3km-banan lämnar sjön och passerar ett par backar extra innan den vänder tillbaka mot upploppet. Underlaget är jämn och fin stig bestående av grus, gräs och träflis.

Lagkampen

Lagkampen är en lagtävling där man kan skapa lag upp till nio löpare. Det lag där de fem snabbaste i laget har den bästa medeltiden vinner ett hedervärt diplom samt omnämns i resultatlistor. Lag kan skapas fritt av löpare från blandande klubbar och företag. Allt ni behöver göra för att bilda ett lag är att, efter att ni valt en klass på 10,6km, klickar på GÅ MED I KOMBINATIONSLAG och följa instruktionen.

Företagskampen

Lagkampen är en lagtävling där man kan skapa lag upp till nio löpare. Det lag där de fem snabbaste i laget har den bästa medeltiden vinner ett hedervärt diplom samt omnämns i resultatlistor. För att bli Bästa Företag krävs att ni jobbar på samma arbetsplats. Allt ni behöver göra är att när ni anmäler er skriva ert företagsnamn i fältet för klubb/företag, eller att ni anmäler er via Wellnet. Ni vet väl om att anmälningsavgifter för företagslag i motionslopp är förmånsskattebefriade.

Passa också på att skapa lag till lagkampen då det är helt separerat (se Lagkampen ovan).

Skolkampen

Skolkampen är en tävling som avgörs mellan ortens skolungdomar upp till 15 år. Vinsten som står på spel är en lägervistelse med övernattning i OK Kolmårdens klubbstuga vid Lillsjön och vinsten delas ut till den skolklass som deltar med flest ungdomar. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att ange skola och klass i fältet för Skolklass (för deltagare i skolkampen). Om du redan har anmält dig, men missat att fylla i skolklass så går det bra att skicka in informationen till oss via e-post.

Nummerlappsutdelning

Dagen innan loppet, den 17 oktober, kl. 11-15 kommer vi att finnas på plats i en sportbutik i Norrköping. Där kan du hämta din nummerlapp så att du är förberedd och klar när du kommer till start på tävlingsdagen. Sportbutiken erbjuder dessutom xx% rabatt på löparkläder och löparskor mot uppvisande av nummerlapp.

Har du inte möjlighet att besöka sportbutiken på lördagen kan du även hämta ut din nummerlapp vid start på tävlingsdagen, senast 30 minuter före start.

Deltagarpriser

Alla deltagare får vätska och något energirikt att tugga på vid målgång. Dessutom delar vi ut en jubileumsmedalj!

 

Anmäl dig här

I samarbete med

 • 10 – Norrköpings Tidningar
 • 12 – Holmen
 • 15 – Rejlers
 • 16 – Ica Maxi
 • 17 – Intersport
 • 17 – jimmydahl.com
 • 18 – Johansson & Schöttle
 • 18 – Kyrktak
 • 19 – Deltaga.nu
 • 20 – Hultafors
 • 21 – Bråbo Mek.
 • 22 – Helhetshälsan
 • 22 – Löparäventyret
 • 22 – Saras Hälsokälla
 • 26 – Åby Handelsträdgård