31 oktober 2021
332 dagar kvar

Tävlingsinformation

 

 

Tävlingsinformationen nedan är för 2020 års upplaga av Höstmilen och kommer förhoppningsvis se lite annorlunda ut år 2021. Då kommer vi kanske att få starta fler än 50 personer i taget och även kunna bjuda in till Lilla Höstmilen. Mer info kommer….

INBJUDAN Höstmilen 2020

Höstmilen är ett terränglöpningslopp som avgörs på stigarna mellan Sörsjön och Lillsjön, utanför Åby norr om Norrköping. Vårt mål är att bjuda på en utmanande bana i naturskön terräng och en trevlig upplevelse för alla deltagare. Utöver den långa banan på 10.6 km kan du välja att springa 5.2 km. År 2020 avgörs tävlingen söndagen den 18 oktober.

Höstmilen 2020 blir inte som vanliga år pga Folkhälsomyndigheten och regeringens riktlinje om att inte samla mer än 50 personer (löpare+publik) på offentliga idrottsevenemang. Vi har fått tillstånd att starta 45 personer i taget med villkoret att alla personer i en startgrupp måste gå i mål och lämna målområdet innan nästa startgrupp får träda in i startområdet.

Det innebär att alla som vill inte kommer att få plats att fira vårt 50-årsjubileum i år. Vi har därför beslutat att fortsätta firandet även nästa år så att alla får chansen att få vår fina jubileumsmedalj.

Viktig information innan du anmäler dig

Busstransport
Höstmilen anordnar ingen busstransport till starten i Sörsjön då det inte rekommenderas av Folkhälsomyndigheten. Det finns därför möjlighet att i Motionsklass välja att starta vid Lillsjön om du har svårt att ordna transport till Sörsjön. Startar du vid Lillsjön så sammanfaller de sista 5 km av loppet med den klassiska Höstmilen. Du som startar i Elitklass behöver dock ta dig till Sörsjön för att delta.
Publik
Publik, medföljande, chaufför, eller ledare är inte tillåtna att närvara. Det gäller även längs banan. Kom själv till evenemanget eller tillsammans med andra utövare med samma starttid.
Rikttider
Observera rikttider för de olika klasserna i tabellen nedan. Rikttiden är vår uppskattning på den tid som 95% av löparna brukar klara av. Om för många inte kommer i mål på rikttiden kan efterkommande starter behöva senareläggas något.
Elit
Om du som duktig elitlöpare inte kan anmäla dig pga att klassen är full. Hör då av dig till hostmilen@okkolmarden.com så kanske vi kan skaka fram en vakansplats.
Starttider
Obs! I motionsklassen kan du förutom att välja startplats också välja starttid. Det får plats 45 personer varje starttid. Först till kvarn!
Riskgrupper
Deltagare över 70 år eller i annan riskgrupp ska inte anmäla sig till loppet.
Arbetar du inom hälso- och sjukvårdssektorn eller med andra samhällsviktiga funktioner så har vi skyldighet enligt FHM att upplysa om särskilt ansvarstagande under evenemanget. Dock anser Höstmilen att det bör gälla samtliga deltagare.
Internationellt
Internationellt deltagande i loppet är inte tillåtet.
Efteranmälan
Efteranmälan på tävlingsdagen är inte möjlig i år.
Återbud
Om du har anmält dig och inte kan komma får du inte anmälningsavgiften tillbaka, men meddela gärna oss via hostmilen@okkolmarden.com så att vi kan använda din startplats till andra löpare.
Övrigt
Praktisk information inför loppet finner du på www.hostmilen.nu.
Håll regelbundet uppsikt efter ny information

Klasser

Distans Klasser Start Rikttid
(min.)
Ord. avgift
HÖSTFEMMAN

5.2 km
Start Lillsjön

M5 (Män/Pojkar)
K5 (Kvinnor/Flickor)
8:30
9:30
45
45
300 kr
HÖSTMILEN ELIT

10,6 km
Start Sörsjön

M11E  HÖSTMILEN ELIT HERRAR
K11E   HÖSTMILEN ELIT DAMER
10:30
11:30
44
55
350 kr
HÖSTMILEN KLASSIKERN

10,6 km
Start Sörsjön

M11/K11     HÖSTMILEN MOTION HERRAR/DAMER 12:30
14:00
15:30
90
90
120
350 kr
HÖSTMILEN SPECIAL

9,3 km OBS uppdaterad
bansträckning
Start Lillsjön

M11/K11     HÖSTMILEN MOTION HERRAR/DAMER 12:30
14:00
15:30
90
90
120
350 kr
FÖRETAGSKAMPEN Du representerar automatiskt ditt företag
om du anmäler dig via Wellnet eller om
du anger företagets namn när du
anmäler dig på deltaga.nu.Företaget med flest startande i alla
klasser får ett hedersdiplom.
LILLA HÖSTMILEN
SKOLKAMPEN
LAGKAMPEN
Dessa klasser är inställda då lagar och
riktlinjer inte gör det möjligt att genomföra
dessa på ett rättvist sätt.

 

PLATSER & BANOR

OBSERVERA ATT DET INTE ÄR SAMMA FÄRGER PÅ BANSTRÄCKNING SOM PÅ BANPROFIL !

Årets banprofiler

Höstmilen KLASSIKERN & ELIT 10.6 km, Sörsjön – Lillsjön

Start
Vid Sörsjöns Friluftsgård.
Mål
Vid Lillsjön, Jursla/Åby, 10 km norr om Norrköping.
Buss till start
Höstmilen anordnar ingen busstransport till starten i Sörsjön då det inte rekommenderas av Folkhälsomyndigheten. Så du behöver ordna transport till Sörsjön på eget initiativ. Blir det svårt att ordna transport kan du anmäla dig i Höstmilen SPECIAL.
Deltagarpriser
Alla deltagare får vätska och något energirikt att tugga på vid målgång. Dessutom delar vi ut en jubileumsmedalj!
Hederspriser
Till de tre främsta damerna och herrarna i Elitklasserna.
Segrare
Förstaplatserna i tävlingsklassen (Elit Herr och Dam) belönas med 2 000 kr.
Banrekord
Banrekord på den klassiska bansträckningen (herr resp. dam) belönas med 2 000 kr.
Prisutdelning
Prisutdelningcermoni kan inte hållas. De tre första löparna ombeds stanna kvar några minuter för fotografering och mottagande av priser.
Banbeskrivning
Starten går vid Sörsjöns parkering och banan inleds med några få meter asfalt innan grusvägen tar vid. Grusvägen slingrar sig nedför snabblöpta backar och utmed vackra små sjöar. När du har följt halvvägs utmed Ågelsjöns västra strand och avverkat den första halvan av banan kommer du till vätskekontrollen. Passa på att friska upp dig med lite dricka för nu lämnas den lättlöpta grusvägen och strax därpå når du banans tveklöst tuffaste backe. Efter backen följer utmanande skogsstig med omväxlande kupering och underlag. Du passerar vackra berghällar och några stråk som kan vara lite lerigare beroende på höstvädret innan du når elljusspåret och upploppet.
Banprofil
Banprofil Klassikern

Höstmilen Special 9.3 km, Lillsjön – Lillsjön

Start
Vid Lillsjön, Jursla/Åby.
Mål
Vid Lillsjön, Jursla/Åby, 10 km norr om Norrköping.
Deltagarpriser
Alla deltagare får vätska och något energirikt att tugga på vid målgång. Dessutom delar vi ut en jubileumsmedalj!
Banbeskrivning
Höstmilen Special startar i förlängningen av Lillsjövägen i Jursla och passerar en öppen tallskog ner förbi Yxbacken, genom Auroraparken och fram till Hults bruk. Du passerar genom en fin bruksmiljö i en ny tuff backe innan Ågelsjön tornar upp sig framför dig. Efter att ha tagit dig fram på vägen längs den fina Ågelsjöns södra sida ansluter du till banan för KLASSIKERN vid vätskekontrollen och därefter är banan gemensam.
Då det är ganska många höjdmeter på den här underbara bansträckningen har vi kortat ner specialsträckan till 9,3 km för att kunna genomföra loppet på en tid som motsvarar 10,6 km från Sörsjön. Utmana dig själv att hinna till vätskekontrollen före de som kommer fån Sörsjön!
Banprofil
Banprofil Höstmilen Special

Höstfemman 5.2 km, Lillsjön – Lillsjön

Start
Vid Lillsjön, Jursla.
Mål
Vid Lillsjön, Jursla/Åby, 10 km norr om Norrköping.
Deltagarpriser
Alla deltagare får vätska och något energirikt att tugga på vid målgång. Dessutom delar vi ut en jubileumsmedalj!
Hederspriser
Till de tre främsta i varje klass (K5, M5).
Prisutdelning
Prisutdelningcermoni kan inte hållas.De tre första löparna ombeds stanna kvar en liten stund för fotografering och mottagande av priser.Prispallen avgörs dock inte förrän andra startgruppen har gått i mål.
Banbeskrivning
Höstfemman startar i förlängningen av Lillsjövägen i Jursla. Banan går helt och hållet på vältrampade stigar med ett underlag som blandas av grus, gräs och berghällar. Dessutom bjuder banan på ett par utmanande backar innan den kommer tillbaka till elljusspåret och närmar sig upploppet.
Banprofil
Banprofil Femman Special

PRAKTISK INFORMATION

Nummerlappar
Du får din nummerlapp vid startområdet tidigast 40 min innan start.
Överdragskläder
Ta med en mindre väska som du lätt känner igen att placera överdragskläder i.  Väskan transporteras till målområdet efter start.
Omklädningsrum
Byt om hemma före och efter loppet, det finns ingen tillgång till omklädning eller dusch.
Servering
Det finns ingen matservering under evenemanget.
Toalett
Toalett finns vid startområdet och vid målområdet.
Anmälan
Anmälan på plats på tävlingsdagen är inte möjlig i år.

VIKTIG INFORMATION

Transport och parkering

Starttider
Kontrollera din starttid innan avfärd
Startplats
Kontrollera din startplats innan avfärd
Buss till start
Höstmilen anordnar ingen busstransport till starten i Sörsjön då det inte rekommenderas av Folkhälsomyndigheten. Har du anmält dig i Elitklass eller valt att starta Motionsklass i Sörsjön så behöver du ordna transport till Sörsjön på eget initiativ.
Publik
Publik, medföljande, chaufför, eller ledare är inte tillåtna att närvara. Det gäller även längs banan. Kom själv till evenemanget eller tillsammans med andra utövare med samma starttid.
Vägvisning
Vägskyltning till Lillsjön i Jurlsa och till Sörsjön finns längs väg 55 mellan Norrköping och Katrineholm.
Parkering
Du parkerar i Jursla eller vid Sörsjön på anvisad plats. Följ skyltar och parkeringsvakters anvisning.
Ankomst
Du får inte lämna bilen och anlända till startområdet tidigare än 40 minuter innan start. Anländer du till startområdet innan 40 minuter före start ombeds du gå tillbaka till bilen eller ta en promenadsväng och återkomma senare.
Drop-off Sörsjön
Det går bra att släppa av löpare vid Sörsjön. 
Upphämtning
I det fall du blir hämtad efter målgång vid Lillsjön gäller följande: Transporten får inte åka upp till målområdet utan måste parkera enligt parkeringspersonelens anvisningar och chauffören bör vänta i bilen på utövaren.
Återbud
Om du har anmält dig och inte kan komma får du inte anmälningsavgiften tillbaka, men meddela gärna oss via hostmilen@okkolmarden.com så att vi kan använda din startplats till andra löpare.
Övrigt
Praktisk information inför loppet finner du på www.hostmilen.nu
Håll regelbundet uppsikt efter ny information på www.hostmilen.nu (Starttider och annan viktig information kan komma att justeras.)

Ordningsregler

Lyssna
Det är av yttersta vikt att du följer arrangörernas information och instruktioner och under ditt deltagande agera på ett sätt som underlättar för arrangören att genomföra en säker tävling
Vid upprepade överträdelser av arrangörens riktlinjer, avvisas deltagare från tävlingsområdet.
Håll dig informerad
Håll regelbundet uppsikt efter ny information på www.hostmilen.nu
.

Visa hänsyn

 • Den som är sjuk, även med milda symtom ska stanna hemma.
 • Du ska hela tiden hålla ett avstånd till övriga deltagare
 • Hosta och nys i armvecket
 • Dela inte vattenflaskor och liknande som kan överföra saliv
 • Om du får symptom under evenemanget måste du avlägsna dig från övriga deltagare, ta dig hem eller vid allvarliga symptom påkalla hjälp och uppsöka sjukvård
 • Sjukvårdskunnig personal finns i anslutning till målområdet

 

Anmäl dig här

I samarbete med

 • 10 – Norrköpings Tidningar
 • 12 – Holmen
 • 15 – Rå
 • 15 – Rejlers
 • 16 – Ica Maxi
 • 17 – jimmydahl.com
 • 18 – Johansson & Schöttle
 • 18 – Kyrktak
 • 19 – Deltaga.nu
 • 21 – Bråbo Mek.
 • 22 – Helhetshälsan